Αγαπητοί αδελφοί,

 

Με την βοήθεια του Θεού, την φετινή χρονιά θα μπορέσουμε με τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, να συμμετέχουμε στις Ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας όπως αρμόζει στις Άγιες ημέρες και να  εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου. Για όλες τις ακολουθίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το αναρτημένο πρόγραμμα.

 

Την Κυριακή των Βαΐων, μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει η Λιτανεία της Βαϊοφόρου κατά παλαιά παράδοση της Εκκλησίας μας, με τα παιδιά της ενορίας μας να προπορεύονται κρατώντας φοίνικες, βάγια και κεριά και μετά το τέλος θα μας προσφέρουν «Λαζαράκια» & θα απολαύσουμε νηστίσιμα κεράσματα.

 

Την Μεγάλη Δευτέρα στην ακολουθία του Νυμφίου θα προεξάρχει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης,  Ιεροκήρυκας του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών & θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Την Μεγάλη Τρίτη στην ακολουθία του Νυμφίου θα προεξάρχει ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & Αναπληρωτής Διευθυντής Ι.Π.Ε.Ι.Α.Α. & θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

Την Μεγάλη Τετάρτη  το Άγιο Ευχέλαιο & η Ακολουθία του Νιπτήρος.

 

Την Μεγάλη Πέμπτη θα Λιτανεύσουμε τον Τίμιο Σταυρό που έχει καθαγιαστεί στους Αγίους Τόπους και εμπεριέχει Τίμιο Λίθο από τον Γολγοθά. Την ίδια μέρα το Κωνσταντινουπολίτικο έθιμο  “τὸ μήλον τὸ εὔοσμον” με την ευωδία που απλώνει μέσα στον Ναό.

 

Την Μεγάλη Παρασκευή στον Επιτάφιο, ψάλλουμε τον   “Άμωμο” και κρατώντας κεριά & λαμπάδες συνοδεύουμε τον “παθόντα και ταφέντα  Χριστό.

 

Το Μεγάλο Σάββατο μετά την ακολουθία της Αναστάσεως & την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, θα ευλογηθούν τα αυγά & το τυρί. Στο εορταστικό Πασχαλινό κέρασμα θα απολαύσουμε γλυκά και αλμυρά  εδέσματα & την καθιερωμένη σούπα….

 

Την Κυριακή του Θωμά – Αντίπασχα μετά την Θεία Λειτουργία θα έχουμε το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών.